Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- «خانه به دوش» يک سريال اجتماعي طنز است که در سال 1383 توانست مخاطبان زيادي را با خود همراه کند.
به گزارش آريا، اين سريال در ماه مبارک رمضان سال 1383 براي اولين بار از شبکه 3 سيما روي آنتن رفت و از جمله آثار پرمخاطب تلويزيون در آن سال بود. خانه به دوش روايتگر زندگي دو باجناق است که به طبقات اجتماعي مختلفي تعلق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درگيري و تضاد بين آن دو و خانواده هايشان، جريان ساز اين سريال طنز است و بيننده را با خود همراه مي کند. هم اکنون اين سريال از کانال آي فيلم 2 در حال پخش است و به همين مناسبت با غلامحسين لطفي، يکي از بازيگران اين سريال، گفت و گويي داشتيم که در ادامه مي خوانيد.
نظرتان درباره پخش سريال هاي ايراني از کانال آي فيلم 2 که مخاطبان تاجيکستاني و افغانستاني فارسي زبان دارد، چيست؟
مردم تاجيکستان و افغانستان قرابت فرهنگي زيادي با ما دارند. به ويژه که به زبان فارسي صحبت مي کنند و همين موضوع باعث مي شود که پخش سريال هايي مانند خانه به دوش که مضمون خانوادگي دارند، براي آنها جذاب باشد. اين کشورها به لحاظ جغرافيايي نيز با ايران قرابت دارند و اين موضوع باعث شده است که به نوعي ما آن ها را هموطن خودمان بدانيم.
در سريال خانه به دوش، شاهد يک تناقض فاحش هستيم؛ از يک طرف بيننده در حال تماشاي يک سريال طنز با صحنه هاي خنده دار است و از سوي ديگر، فقر و ديگر پيامدها و مشکلات آن را با تمام وجود حس مي کند؟ نظرتان درباره اين تناقض چيست؟
کارکرد طنز همين است که اشاره کرديد. طنز مي خواهد يک موضوع تلخ را شيرين کند و آن را به خورد بيننده بدهد. اينگونه مردم بهتر مشکلات را درک مي کنند. کارکرد طنز اين است که مشکلات را در قالب لحظات و موقعيت هاي طنز به بيننده تحويل مي دهد. در خانه به دوش، درام و طنز دوشادوش يکديگر پيش مي روند. خنده اي که بر لب هاي بيننده مي نشيند باعث انبساط خاطرش مي گردد، امّا سختي ها نيز در قالب همين طنز به بيننده نشان داده مي شود.
خانه به دوش سريال پر بيننده اي شد و به ويژه کساني که اهل ديدن آثار طنز هستند، با آن ارتباط خوبي برقرار کردند. از سوي ديگر، اين سريال بارها از شبکه هاي مختلف بازپخش شده است. زماني که در حال بازي در اين سريال بوديد، پيش بيني مي کرديد تا اين اندازه ديده شود و مورد استقبال قرار بگيرد؟
نه، فکر نمي کردم خانه به دوش تا اين اندازه ميان بينندگان جا باز کند و مردم آن را دوست داشته باشند. واقعيت اين است که بازيگران به صورت تمام و کمال در تصويربرداري همه سکانس هاي يک سريال حضور ندارند و هر کسي بخش مربوط به خودش را بازي مي کند، امّا وقتي بخش هاي مختلف در کنار يکديگر قرار مي گيرند و مونتاژ مي شوند و به صورت يک سريال يا فيلم درمي آيند، زيبايي هاي اثر ديده مي شود.
در مورد ويژگي هاي نقش «اصلان» که در خانه به دوش ايفاگرش بوديد، برايمان بگوييد.
من نقش اصلان را دوست داشتم و اصولاً اگر نقشي را دوست نداشته باشم، آن را بازي نمي کنم. شواهد نشان مي دهد که اين کاراکتر خوش درخشيد و ديده شد. اصلان اصلاً آدم بدي نيست، امّا ديدگاهي طبقاتي دارد و با باجناقش برخوردهايي در حين سريال پيدا مي کند که براي بيننده جالب است. تضاد اين دو نفر باعث مي شود که يک درگيري دراماتيک را شاهد باشيم. در نتيجه همين تضادهاست که طنز ايجاد مي شود و تماشاچي لذت مي برد.
از بازي کردن نقش هاي منفي مانند اصلان نمي ترسيد؟ اين نقش ها از محبوبيت بازيگر در نزد مردم کم نمي کند؟
همانطور که مي دانيد فازهاي مثبت و منفي به تنهايي نمي توانند برق ايجاد کنند و وقتي در کنار يکديگر قرار مي گيرند، اتفاق خوبي رخ مي دهد و برق توليد مي شود. در بازيگري هم همين طور است؛ اگر نقش هاي منفي اي مانند اصلان نباشند، نقش هاي مثبتي مانند ماشاالله (نقشي که حميد لولايي آن را بازي مي کرد) معني نخواهند داشت. همانطور که گفتم وقتي نقش هاي مثبت و منفي کنار يکديگر قرار مي گيرند، طنز ايجاد مي شود و سريال پيش مي رود. به همين دليل از بازي کردن نقش هاي منفي ابايي ندارم و اگر نقش خوبي پيشنهاد شود، حتماً بازي مي کنم. البته من نقش مثبت هم زياد بازي کرده ام.
همانطور که گفتيد شما نقش هاي مثبت و منفي زيادي بازي کرده ايد، به نظرتان ايفاي کدام نقش ها سخت تر است؟
صد در صد ايفاي نقش هاي منفي سخت تر است، چون روال اين است که آدم ها خوب باشند، امّا بد بودن معمولاً استثناست. براي اينکه خوب باشي، کافي است حرف هاي خوب بزني و کارهاي معمولي انجام بدهي امّا براي بد بودن بايد به کارهاي عجيب و غريب روي بياوري. موضوع ديگر اين است که وقتي شما يک نقش منفي را بازي مي کنيد، خودتان نيستيد. در سريال خانه به دوش من نقش يک کلاهبردار را بازي مي کنم که به همه کلک مي زند. قطعا خود واقعي من اينگونه نيست و با اين شخصيت منفي خيلي فاصله دارد، بنابراين براي ايفاي اين نقش بايد تلاش زيادي بکنم تا به آن نزديک شوم.
به نظر خودتان چقدر توانستيد به نقش اصلان در سريال خانه به دوش نزديک شويد؟
با توجه به بازخوردهايي که از طرف مردم گرفتم، مي توانم بگويم تا حد زيادي توانستم از عهده کار برآيم. تعداد زيادي از مخاطبان وقتي مرا مي بينند، اصطلاحاً مي گويند که خود طرف بوديد. معمولاً بازيگران با توجه به بازخوردهايي که از طرف بينندگان مي گيرند، مي توانند درباره خوب يا بد بودن نقشي که ايفا کرده اند، نظر بدهند. در نهايت به نظرم نقش اصلان خوب از آب درآمد.
به نظرتان نقش هاي منفي مطلقاً سياه هستند يا مي توان در آنها نقاط سفيدي هم پيدا کرد؟
اتفاقاً يکي از تعمدهاي من در نقش هاي منفي اين است که سعي مي کنم آن ها را متمايز از ديگران ايفا کنم و بهشان جنبه هاي مثبت هم بدهم. مثلاً همين اصلان که شخصيت بدي است و سعي مي کند ديگران را فريب دهد، بچه ها را دوست دارد، مي بوسد و نسبت به آن ها عاطفه دارد. اين مسائل نشان مي دهد که شخصيت هاي منفي هم کاملاً سياه نيستند و نقاط سفيدي در وجودشان يافت مي شود.
اگر قرار باشد بين يک نقش منفي و مثبت انتخاب داشته باشيد، گزينه تان کدام خواهد بود؟
معمولاً نقش منفي براي من جذاب تر است، چون جاي کار بيشتري دارد. ايفاي نقش مثبت زحمت زيادي ندارد و همين موضوع باعث مي شود که بازيگر به چالش کشيده نشود. البته منظورم اين نيست که نقش هاي مثبت بدون هيچ زحمتي ايفا مي شوند و ارزشي ندارند. قطعاً اين نقش ها هم ريزه کاري هايي دارند، امّا نقش هاي منفي، بازيگر را بيشتر به چالش مي کشند.
نقاط قوت سريال خانه به دوش از نظر شما چه بود؟
اين سريال داستان بسيار جذابي داشت. به طور کلي، مردم از سريال هايي که درگيرشان کند، خوششان مي آيد. داستان طوري بود که مردم با آن همذات پنداري مي کردند، به ويژه با شخصيت ماشاالله همراه شدند چراکه تعداد زيادي از مردم به مشکلات او مبتلا بودند. به طور کلي، خانه به دوش کار خوبي بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: غلامحسين لطفي خانه به دوش آي فيلم 2

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش حجازی به ماجرای بازی پیکان و استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

آتیلا حجازی درباره حضورش در سازمان لیگ اظهار داشت: امروز جلسه هماهنگی قبل از بازی استقلال و ذوب‌آهن بود. تیم ما در شرایط آرمانی قرار دارد و فقط یک نکته باقی می‌ماند که خیلی دوست ندارم درباره‌اش صحبت کنم. دوست دارم هواداران فردا به عنوان بازوی توانمند کنارمان باشند.

وی در مورد برگزاری بازی استقلال با پیکان در هفته پایانی لیگ برتر که گفته می‌شود با حضور تماشاگران برگزار می‌شود، گفت: در این مورد صحبت خواهیم کرد و نباید پیش‌داوری کنیم. در حال صحبت کردن هستیم تا بهترین راهکار را انتخاب کنیم.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • زائری از پرو
  • واکنش حجازی به ماجرای بازی پیکان و استقلال
  • همکاری دوباره دو بازیگر سریال خانه به دوش | عکس
  • ابرل: از پاسخ منفی رانگنیک سورپرایز شدیم/ بیکار ننشسته‌ایم!
  • لوکیشن سریال خانه سبز پس از ۳۰ سال (فیلم)
  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • امدادرسانی به ۲۴۰ شهروند گرفتار در سیل/مردم به هشدارها توجه کنند
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب