Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@02:19:13 GMT

جای خالی سریال‌های طنز رمضانی رضا عطاران

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۳۳۸۱

موفقیت سریال «خانه به دوش» در جذب مخاطب تلویزیونی که رمضان ۱۴ سال قبل اتفاق افتاد، ژانر کمدی را برای سازندگان سریال‌ها و همچنین مدیران تلویزیون، به عنوان ساختاری موفق رمضانی شناساند تا پس از آن بیشتر در پی ساخت آن باشند.

سریال «خانه به دوش» به کارگردانی رضا عطاران که در رمضان سال ۸۳ از شبکه سه سیما پخش شده بود، پنجمین روز از رمضان امسال به صورت فیلم سینمایی از شبکه چهار سیما راهی آنتن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«خانه به دوش» اولین سریال رمضانی رضا عطاران است که به نوعی توانست فصل جدیدی از سریال‌های رمضانی را با درون‌مایه اجتماعی و ساختار طنز در تلویزیون باز کند. این سریال که توانست در جذب مخاطب موفق باشد تا سال‌ها بعد به بهانه‌های مختلفی از شبکه‌های تلویزیونی بازپخش شد.

عطاران علاوه بر کارگردانی این مجموعه تلویزیونی به عنوان بازیگر نیز در آن حضور داشت. او پیش از این در مجموعه‌های تلویزیونی زیادی به عنوان بازیگر، نویسنده، کارگردان هنری و کارگردان فعالیت کرده بود که از این میان می‌توان به کارگردانی سریال «کوچه اقاقیا» و بازی در مجموعه‌های «ساعت خوش»، «سال خوش»، «دنیای شیرین»، «سیب خنده»، «قطار ابدی» و «دنیای شیرین» اشاره کرد.

در واقع می‌توان گفت که عطاران در سال ۷۲ با مجموعه «پرواز ۵۷» به کارگردانی مهران مدیری پا به تلویزیون گذاشت، سال ۷۳ با مجموعه «ساعت خوش» ساخته مهران مدیری دیده شد و پس از آن با حضور در مجموعه‌های مختلف توانست اولین سریال خود را با نام «کوچه اقاقیا» که زنده‌یاد منوچهر نوذری نیز در آن ایفای نقش کرده بود را بسازد و در ادامه مجموعه‌های «خانه به دوش»، «متهم گریخت»، «ترش و شیرین» و «بزنگاه» را کارگردانی کند.

در این میان موفقیت سریال «خانه به دوش» در جذب مخاطب باعث شد تا عطاران در ماه رمضان سال‌های بعد نیز دو سریال «متهم گریخت» و «بزنگاه» را برای تلویزیون بسازد؛ اما حواشی سریال «بزنگاه» در رمضان ۸۷ و موضع تلویزیون در سال‌های بعد، باعث شد تا این سریال آخرین مجموعه‌ای باشد که او برای تلویزیون کارگردانی می‌کند؛ این در حالی است که به باور بسیاری از منتقدان آثار نمایشی، در ۱۰ سال اخیر جای مجموعه‌های طنزی همانند سریال‌های عطاران در تلویزیون بسیار خالی شده و کمتر سریال طنز رمضانی همانند این سه‌گانه عطاران در یاد مخاطبان باقی مانده است.

سریال «خانه به دوش» که هنوز هم برخی از تکه‌کلام‌های آن در شبکه‌های اجتماعی رواج دارد، زندگی دو خواهر را روایت می‌کرد که فاصله طبقاتی زیادی با هم داشتند. این دو خانواده با وجود این اختلاف طبقاتی همواره با هم در رقابت بودند. تضاد میان دو قشر ثروتمند و فقیر به یکی از جذابیت‌های اصلی داستان تبدیل شده بود که با طراحی موقعیت‌های و دیالوگ‌های طنز تلاش شده بود از تلخی‌های داستان کاسته شود.

فیلمنامه این سریال توسط رضا عطاران نوشته بود و داستان مردی به نام «ماشاء‌الله» را روایت می‌کرد که در تأمین معاش خود و خانواده‌اش با مشکلات مالی مواجه است. او به طور اتفاقی با آقای بیات آشنا می‌شود و به پیشنهاد «بیات» پولی را برای سفر و کار در کشور مالزی به او می‌دهد و ادامه داستان.

ایرج محمدی و مهران مهام تهیه‌کنندگی سریال «خانه به دوش» را برعهده داشتند و بازیگرانی چونحمید لولایی، مریم امیرجلالی، علی صادقی، آناهیتا همتی، خشایار راد، بهنوش بختیاری، غلامحسین لطفی و فلور نظری در آن ایفای نقش کرده بودند.

حمید لولایی نیز پیش از سریال «خانه به دوش» در مجموعه‌های زیادی ایفای نقش کرده بود که مهمترین آن‌ها مجموعه سریال «زیر آسمان شهر» به کارگردانی مهران غفوریان محسوب می‌شود. او که با نقش «خشایار» در مجموعه «زیر آسمان شهر» معروف شده بود و اغلب با همان نقش شناخته می‌شد، توانست در کنار رضا عطاران کاراکتر جدیدی را در سریال «خانه به دوش» ایفا کند.

به گزارش ایسنا، برنامه «سی سریال» به تهیه‌کنندگی حسین مروی امروز (۳۱ اردیبهشت ماه) فیلم سینمایی مجموعه «خانه به دوش» را پخش و نقد و بررسی می‌کند

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فیلم سینمایی تلویزیون بازی مهران مدیری ماه رمضان فاصله طبقاتی خانواده رقابت فقیر مشکلات مالی مالزی رضا عطاران خانه به دوش سریال طنز سریال ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۳۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | بازدید رئیس رسانه ملی از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط‌عمومی معاونت سیما، پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما با همراهی محسن برمهانی معاون سیما از پشت صحنه سریال سلمان فارسی بازدید کرد و در جریان روند تولید آن قرار گرفت. در این بازدید مهدی نقویان رییس سیمافیلم و جمعی از مدیران ستادی معاونت سیما حضور داشتند.

جبلی درابتدای این بازدید همراه با داود میرباقری کارگردان، برمهانی معاون سیما و حسین طاهری تهیه‌کننده و گروه همراه به تماشای سکانس‌هایی از پروژه نشستند و سپس بخش‌هایی از سریال در حضور وی تصویربرداری شد.

در ادامه میرباقری و طاهری، رییس سازمان صدا و سیما را در جریان روند تولید سریال قرار دادند و توضیحاتی درباره لوکیشن آتشکده ماربین ارایه کردند. این در حالی است که انوش معظمی، امیررضا دلاوری، فرخ نعمتی و حسام منظور از جمله بازیگرانی بودند که در لوکیشن آتشکده ماربین حضور داشته و مقابل دوربین رفتند.

سکانسی که در بازدید جبلی تصویربرداری شد، مربوط به بازی انوش معظمی و حضور هنروران بسیاری بود که در کنار این بازیگر قرار داشتند و به خاطر دقت و حساسیتی که میرباقری در کارگردانی دارد، این سکانس چند بار تکرار شد تا مورد تایید کارگردان قرار بگیرد.

جبلی در حاشیه بازدید از پشت صحنه این سریال گفت: من برای عرض خسته نباشید به گروه تولید سریال خدمت آقایان میرباقری، طاهری و عوامل تولید این مجموعه از جمله بازیگران، هنروران و عوامل پشت دوربین رسیدم تا همچون گذشته در جریان روند تولید و پیشرفت پروژه قرار بگیرم. ما در سازمان صدا و سیما تمام هم و غم و تلاش‌مان این است که نیازهای این مجموعه فاخر و تاریخی و جریان‌ساز تامین شود. خوشبختانه مراحل تولید اعم از تهیه و تامین زیرساخت‌ها و ساخت و سازها و یا تامین مراحل مختلف تولید طبق برنامه پیش می‌رود.

وی ادامه داد: امسال یکی از سخت‌ترین سال‌های تولید سریال در طول این هفت سال است که تولید این سریال آغاز شده است. می‌توانم بگویم امسال یک سال سرنوشت‌ساز است. لذا وظیفه ما در سازمان صدا و سیما است که از همه ظرفیت‌ها و اختیارات‌مان استفاده کنیم تا این مجموعه طبق برنامه‌ریزی پیش برود. چون استاد میرباقری و همکاران‌شان با جدیت مثال‌زدنی کار را پیش می‌برند. در سرمای زمستان و در مناطق پربرف و در گرمای تابستان زیر آفتاب کار را با دقت و وسواس و حساسیت دنبال می‌کنند. امیدوارم ما و همکاران‌مان در سازمان و به خصوص سیمافیلم هم بتوانیم همچون گذشته در خدمت‌شان باشیم.

در ادامه میرباقری در باره روند تولید سریال افزود: فصل تولد سلمان را گرفته‌ایم و این روزها کار ادامه دارد. در اصل سکانس‌ها مربوط به بودخشان (پدر سلمان) ، فرماندار جی است که در آتشکده ماربین مقابل دوربین می‌رود.

وی در پاسخ به این پرسش که کار چه زمانی به پایان خواهد رسید هم گفت: ما طبق برنامه پیش می‌رویم؛ تدوین هم در حال انجام است و تلاش‌ می‌کنیم سریال را سال ۱۴۰۵ به پخش برسانیم.

حسین طاهری تهیه‌کننده مجموعه «سلمان فارسی» هم درباره تولید سریال گفت: «سلمان فارسی» یکی از مجموعه‌های بزرگ صدا و سیما است که در تولید آن هم نگاه مدیران و هم نگاه ما به آینده و نسل‌های بعدی است. اینجا یک دانشگاه عظیم است که نسل‌ها را برای صنعت فیلمسازی رشد می‌دهد.

وی ادامه داد: در معماری مجموعه تلاش شد تا یک کار جدی از ایران باستان را به جا بگذاریم. دوره‌ای که مغفول مانده بود اما با همت دکتر جبلی این بستر ایجاد شد.

جبلی در انتها به تماشای راش‌هایی از سریال نشست و با طاهری، میرباقری و احمدجو درباره قصه و بخش‌های مختلف این سریال گفت‌وگو کرد.

دیگر خبرها

  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ | واکنش تهیه کننده نون خ | او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است و برای ...
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟
  • عکس | بازدید رئیس رسانه ملی از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب